M5-calls weer uitgegeven in Engeland

Engelse vlag

Engelse vlagOp de Twitter feed van het RSGB Youth Committee is te lezen dat hun voorzitter Mike Jones inmiddels zijn Full licentie heeft gekregen met de call M5PMJ

 

 

Mike haalde zijn Foundation licentie in 2011, en werd later 2E0MLJ. In augustus was hij in Zuid-Afrika voor het Youngsters on the Air (YOTA) event, en daar deed hij een tweedaagse HAREC cursus, gevolgd door een examen met 90 vragen. Hij slaagde, en bij zijn terugkeer in Engeland diende hij bij het Engelse AT, Ofcom, een aanvraag in, vergezeld van zijn Zuid-Afrikaanse HAREC certificaat met het verzoek voor de call M5PMJ. Ofcom gaf die machtiging af op 6 september.

Ofcom gebruikte de M5 prefixen in het verleden voor de Klasss A/B licenties, tussen 1999 en 2001, maar stopte daarmee toen de Klasse A/B samengevoegd werd met de Klasse A (Zoals onze C- en B-licenties nu onder de F vallen). Er zijn ooit maar een paar honderd M5 calls uitgegeven en dit is de eerste M5 call in 17 jaar die weer in de lucht komt. Binnenkort dus meer M5 stations te verwachten!