FCC staat gebruik Galileo in de VS toe

Galileo

GalileoDe Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft toestemming gegeven voor het gebruik van het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo in de VS. Niet-federale overheidsdevices kunnen voortaan ook het Galileo-systeem gebruiken om het GPS-satellietsysteem van de VS aan te vullen.

 

De FCC zei dat de vrijstelling werd verleend voor Galileo op verzoek van de Europese Commissie. Het moet resulteren in een betere beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veerkracht van positie-, navigatie- en timingservices in de VS, aldus de FCC. Daarbij merkte de toezichthouder op dat de twee systemen interoperabel en radiofrequent compatibel zijn.

Toegang tot twee signalen

Concreet geeft de order toegang tot twee van de satellietsignalen van het Galileo-systeem:

  • Het El-signaal in het 1559-1591 MHz-gedeelte van de 1559-1610 MHz Radionavigation-Satellite Service (RNSS) -frequentieband.
  • Het E5-signaal in de 1164-1219 MHz en een deel van de 1164-1215 MHz en 1215-1240 MHz RNSS-banden. 

Dit zijn dezelfde RNSS-banden waarin de Amerikaanse GPS-satellietsignalen werken.

Er wordt geen goedkeuring verleend voor toegang tot het Galileo E6-signaal, dat wordt uitgezonden via de 1260-1300 MHz-frequentieband, aangezien deze band niet is toegewezen voor RNSS in de VS of wordt gebruikt door GPS om navigatiediensten aan te bieden.

De FCC stelt dat het verlenen van toegang tot het Galileo E6-signaal het spectrumbeheer in de VS in de toekomst zou kunnen beperken in een spectrum boven 1300 MHz, waarbij potentiële toewijzingswijzigingen in overweging worden genomen.