T-Mobile US test 5G in 600 MHz-band

hoop antennes

hoop antennesT-Mobile US heeft in samenwerking met netwerkleverancier Nokia 5G getest binnen haar live netwerk in de 600 MHz-band.

 

 

De operator zei dat de 600 MHz-band de een belangrijke schakel zal zijn in de uitrol van 5G vanwege het grote bereik van signalen in de 600 MHz band en het goede doordringende vermogen in gebouwen van signalen in relatief lage frequentiebanden.

De ingenieurs van T-Mobile en Nokia hebben in Spokane, Washington downlinktransmissietests uitgevoerd met behulp van wereldwijde 5G-normen. De test heeft laten zien dat low-band radiogolven 5G-dekking bieden over gebieden van honderden vierkante kilometers met slechts één antenne, aldus het bedrijf.

T-Mobile implementeert binnen haar netwerk nu al Extended LTE in de 600 MHz-band. De service is nu al beschikbaar in meer dan 1500 steden en dorpen in 37 staten en Puerto Rico. Het bedrijf streeft naar een landelijke 5G-dekking tegen het einde van 2020.