Fujitsu maakt paneelantenne voor meerdere 5G-streams op een paneel

hoop antennes

hoop antennesFujitsu Laboratories claimt een doorbraak met wat wordt genoemd de eerste technologie om gelijktijdige communicatie naar vier gebruikers mogelijk te maken met een enkel antenne in de 28 GHz-band. De nieuwe en compacte paneelantenne biedt high-speed communicatie van meer dan 10 Gbps volgens 5G-standaarden.

 

Door met een hoge nauwkeurigheid de fase (hoek) van signalen voor de 128 antenne-elementen te sturen, meldt Fujitsu Laboratories dat het de interferentie tussen signalen kan onderdrukken. Dit maakt gelijktijdige communicatie in vier richtingen mogelijk met behulp van slechts één antennepaneel. Bovendien stelt het bedrijf dat het signalen in zowel horizontale als verticale richting kan variëren, waarbij het communicatiegebied met succes wordt uitgebreid.

Met deze ontwikkelingen kunnen componenten nu op één enkele 13 cm2 printplaat worden geplaatst in plaats van twee of meer antennepanelen die met conventionele technologie worden vereist. Dit zal de inzet van compacte basisstations en snelle 5G-communicatie mogelijk maken op locaties waar veel mensen samenkomen, zoals rond treinstations en in stadions, aldus het bedrijf in een persbericht.