Fujitsu maakt paneelantenne voor meerdere 5G-streams op een paneel

hoop antennesFujitsu Laboratories claimt een doorbraak met wat wordt genoemd de eerste technologie om gelijktijdige communicatie naar vier gebruikers mogelijk te maken met een enkel antenne in de 28 GHz-band. De nieuwe en compacte paneelantenne biedt high-speed communicatie van meer dan 10 Gbps volgens 5G-standaarden.

 

Lees “Fujitsu maakt paneelantenne voor meerdere 5G-streams op een paneel” verder

27Gbit/s bij 5g-test op 28GHz-band met mobiele antenneterminal

2002337233Mitsubishi Electric en de Japanse telecomprovider NTT Docomo melden dat ze tijdens een 5g-test in de buitenlucht een snelheid hebben behaald van 27Gbit/s over een 5g-verbinding op 28GHz. Volgens de bedrijven is dat een recordsnelheid voor het gebruik van mobiele terminals.

 

 

Lees “27Gbit/s bij 5g-test op 28GHz-band met mobiele antenneterminal” verder

Criminele piraten bedreigen nationale veiligheid

PiraatRadio amateurs toch nog op de politieke agenda, al is het niet op de manier waarop we dat zouden willen. In Amerika ligt een wetswijziging klaar die de baudrate beperking die daar nu geldt voor HF uitzendingen, op zou moeten heffen. Maar Prof. Dr. Theodore Rappaport vindt dat niet zo'n goed idee.

 

 

Lees “Criminele piraten bedreigen nationale veiligheid” verder

Minister: marine heeft te maken met jamming van communicatie

JammingNou we het toch over GPS hebben: De Nederlandse marine heeft te maken met jamming en spoofing van telecommunicatie en met gps-verstoring, zo heeft minister Bijleveld van Defensie op Kamervragen over cyberoorlog op zee laten weten.

 

 

Lees “Minister: marine heeft te maken met jamming van communicatie” verder

FCC staat gebruik Galileo in de VS toe

GalileoDe Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft toestemming gegeven voor het gebruik van het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo in de VS. Niet-federale overheidsdevices kunnen voortaan ook het Galileo-systeem gebruiken om het GPS-satellietsysteem van de VS aan te vullen.

 

Lees “FCC staat gebruik Galileo in de VS toe” verder