Nieuwe packet apparatuur in ISS

ISSDe nieuwe Amateur Radio on the International Space Station (ARISS) packet apparatuur wacht nu nog op het uitpakken en installeren aan boord van het ruimtestation, nadat de apparatuur in november aangekomen is als onderdeel van de vracht die via een Russische 71P Progress raket is aangeleverd. De nieuwe packet module voor NA1SS zal de huidige packet apparatuur vervangen, die het afgelopen jaar met tussenpozen nog af en toe werkte.

 

Lees verder “Nieuwe packet apparatuur in ISS”

Omroepstations weer terug op 40m

Russian%20OTH%20Radar%20KontaynerHet International Amateur Radio Union Region 1 (IARU-R1) Monitoring System (IARUMS) meldt dat Radio Hargeisa in Somaliland weer teruggekeerd is op 7.120 kHz na een afwezigheid van enkele weken, terwijl Radio Eritrea weer gehoord is op 7.140 en 7.180 kHz. En Radio Sudan is weer lekker bezig op 7.205 kHz met idioot veel splatter, aldus het IARUMS. Het Duitse AT (BnetzA) heeft officiële klachten ingediend.

 

 

Lees verder “Omroepstations weer terug op 40m”

FCC op jacht naar reclameborden

358_Liverpool_Tower_Storm.c68d7fe8a57cccc55931cc9a20e44060Het handhavingsbureau van het Amerikaanse AT, de FCC, heeft een beroep gedaan op de verkopers van LED reclameborden om erop te letten dat ze zich houden aan de wet- en regelgeving. Sinds maart van dit jaar heeft de FCC al 21 schikkingen getroffen met bedrijven die LED reclameborden op de markt brachten die niet voldeden aan de EMC en nog andere eisen.

 

 

Lees verder “FCC op jacht naar reclameborden”