Japanse amateur krijgt licentie voor Myanmar

255px-Flag_of_Myanmar.svg

255px-Flag_of_Myanmar.svgAkio Taguchi, JE2QIZ/AC7XZ, meldt dat hij een licentie heeft gekregen van het Myanmarse Ministerie van Transport en Communicatie om te mogen werken vanuit Myanmar (voormalig Burma) .

 

 

Zijn call daar wordt XZ2B. Taguchi legt uit dat Myanmar alleen maar Amateur Radio toestaat van 20 MHz tot 300 MHz met een maximaal vermogen van slechts 25 W, en dat hij daar wil werken met een "vishengel antenne" vanuit zijn hotel.

Omdat de licentiekosten in Myanmar worden berekend naar het gebruikte spectrum, zegt Taguchi dat zijn licentie hem toestaat om te werken tot aan 20 kHz van de bandgrenzen. Hij werkt uitsluitend in CW (nog een reden om dat eindelijk eens te gaan leren als je dat nog niet beheerst -red). Sinds 12 januari heeft hij minder dan 30 stations gewerkt, waaronder Nieuw Zeeland, Australië, China, de Philippijnen en Rusland. Zijn licentie is 150 dagen geldig.

Meer informatie vind je op het profiel van XZ2B op QRZ.com. Myanmar staat 49e op de lijst met most-wanted DXCC, volgens Club Log.