Nieuwe ICOM producten

Icom

IcomICOM heeft een paar nieuwe interessante producten aangekondigd, waarvan ik er een tweetal jullie niet wil onthouden.

 

 

Tijdens een door ICOM UK georganiseerde bijeenkomst voor amateurbladen en dealers, georganiseerd in het National Radio center te Bletchley Park, kreeg men een preview van de nieuwe IC-9700 VHF/UHF/23CM All-Mode SDR Transceiver. Naar deze transceiver werd al lang uitgekeken en deze vormt een prima aanvulling op Icom's groeiende reeks SDR Amateur radio en ontvanger basisstations.

Na een korte introductie door Bob Stockley, directeur van Icom UK, gaven Chris Ridley (G8GKC) en Bob Rogers (G6KKW) een presentatie over de IC-9700. Ze spraken over het HF direct sampling systeem, spectrum scope en waterval functies, satelliet en D-STAR mogelijkheden en het 4.3-inch TFT kleuren touchscreen display. Beide technici zeiden dat de IC-9700 minstens zo goed is als de andere SDR modellen in de Icom serie voor wat betreft prestaties en gebruikersgemak.

Na de presentatie kregen de aanwezigen de gelegenheid om niet alleen de IC-9700 uit te proberen, maar ook de IC-7300, IC-7610 en IC-R8600…en om een hoop foto's te maken.

Daarnaast is Icom een samenwerkingsverband aangegaan met Iridium voor de ontwikkeling en productie van een nieuw satelliet communicatie apparaat genaamd de Satelliet PTT. De samenwerking combineert de 54 jaar ervaring van ICOM met Iridium's ervaring met satellieten zodat er een professionele radiocommunicatieoplossing ontstaat waarmee gebruikers overal ter wereld kunnen communiceren met wie ze maar willen waar die zich ook bevindt op de wereld.

De Satelliet PTT radio wordt gebaseerd op een professionele portofoon die gebruik maakt van het Iridium satelliet communicatie netwerk. Daarmee kan je real-time, multi-user communicatie realiseren over de hele wereld met een simpele druk op de knop (PTT, Press-To-Talk). Direct contact tussen meerdere Iridium satellieten zorgt dan voor een stabiele en betrouwbare verbinding, zelfs bij een groot incident.

Icom’s directeur Masataka Harima zegt daarover, "Icom ontwikkelt al heel lang diverse draadloze communicatie apparaten voor gebruik op land, zee en in de lucht. Het Satelliet PTT project wordt een belangrijk deel van onze productenreeks dat alle gebieden bestrijkt vanaf het oppervlak van de aarde tot in de ruimte."