Ericsson neemt productie antennes/filters over van Kathrein

hoop antennes

hoop antennesEricsson heeft de vervaardiging van antennes en filters van de Duitse antennefabrikant Kathrein overgenomen. Er zijn geen financiële details verstrekt over de deal, die naar verwachting in het derde kwartaal zal worden afgerond, onder de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen.

 

 

Ericsson zegt er alleen over dat de activiteiten in 2018 een omzet van USD 270 miljoen opleverden, exclusief verkopen aan Ericsson zelf. Kathrein is voor Ericsson een essentiële leverancier van componenten en tevens R&D-partner.

De overstap past binnen Ericsson's strategie om meer te investeren in 5G-antennetechnologie. Het bedrijf neemt ongeveer 4.000 werknemers over van Kathrein, dat werd opgericht in 1919 en het hoofdkantoor heeft zitten in Rosenheim (in de buurt van München). Kathrein heeft overigens meer dan twintig locaties in onder meer Duitsland, Roemenië, de VS, Mexico en China.

Kathrein's activiteiten zullen worden opgenomen als een afzonderlijke eenheid in Business Area Networks en vallen onder het segment Networks, met een positieve bijdrage aan de winstgevendheid verwacht in 2020.