Qatar OSCAR-100 web ontvanger nu live

Niet zeuren. Ook een satelliet.

Niet zeuren. Ook een satelliet.De BATC en AMSAT-UK 10 GHz Narrowband WebSDR en Wideband Spectrum Viewer voor de amateur radio transponders aan boord van de Es’hail-2 / QO-100 geostationaire satelliet zijn nu online beschikbaar.

 

 

De geostationaire satelliet Es’hail-2 met amateur radio transponders aan boord werd op donderdag 15 november 2018 om 20:46 UTC gelanceerd vanaf Kennedy Space Center, en bevindt zich nu in een geostationaire baan op 25.9° oost.
De transponders kunnen amateurs over een derde van de aarde met elkaar in verbinding brengen, van Brazilië tot Thailand.

Na het in bedrijf stellen van de satelliet op 12 februari 2019, nodigde de Qatar Amateur Radio Society (QARS) radio amateurs wereldwijd uit om de Es’hail-2 / QO-100 narrowband transponder te gaan gebruiken.

In samenwerking met AMSAT-UK stelt de British Amateur Television Club een 10 GHz WebSDR voor het narrowband segment ter beschikking, en een Spectrum Viewer voor het breedband (DATV) segment. Het project wordt ondersteund door Goonhilly Earth Station, die de ruimte voor het grondstation ter beschikking stelt op hun wereldberoemde site in het Engelse Cornwall.

Je kunt de WebSDR's vinden op:
https://eshail.batc.org.uk/

AMSAT-UK
https://amsat-uk.org/