Puerto Rico verklaart 14 mei Radio Amateur Dag

383px-Flag_of_Puerto_Rico.svg

383px-Flag_of_Puerto_Rico.svgHet Gemenebest van Puerto Rico heeft dinsdag 14 mei uitgeroepen tot "Radio Amateurdag", en erkent de "missie van transcendentale dienst van amateurradio voor de bescherming van het leven en eigendommen van het volk".

 

 

De proclamatie, uitgegeven door de handtekening van luitenant-gouverneur Luis Rivera Marin, merkt op dat zo'n 4.000 radioamateurs in Puerto Rico wonen.

"Vooral tijdens de noodsituaties door het passeren van de orkaan Irma begin september 2017, hielpen de radioamateurs door de communicatie met verschillende noodagentschappen en de gemeenschap in het algemeen in stand te houden toen alle communicatiesystemen op het eiland faalden," vertelt de proclamatie. "Deze herdenking biedt de mogelijkheid om de waardevolle service van de radioamateurs van Puerto Rico en hun bijdrage aan de ontwikkeling en evolutie van dit belangrijke communicatiemiddel in onze maatschappij te erkennen"