Adviesfrequenties Digital Voice Personal Hotspots

Mini-MMDVM-Hotspot-Expansion-Board-Spot-Radio-Station-Wifi-Digital-Voice-Modem-with-Case-for-P25.jpg_640x640

Mini-MMDVM-Hotspot-Expansion-Board-Spot-Radio-Station-Wifi-Digital-Voice-Modem-with-Case-for-P25.jpg_640x640Geen idee eigenlijk hoe groot het probleem in Nederland is, maar de Ierse radio amateur vereniging IRTS zegt dat de frequenties die door sommige amateurs voor personal hotspots gebruikt worden, een probleem beginnen te worden en dat het daarom nodig is om specifieke frequenties toe te wijzen voor het gebruik van die dingen.

 

 

De vereniging beveelt aan om voor hotspots de frequenties 434.000 MHz & 438.800 MHz te gebruiken en verzoekt iedereen die een personal hotspot heeft om hun units om te programmeren naar een van deze twee frequenties. Nou is 434.000 MHz LPD kanaal 38, maar is er überhaupt iemand die LPD portofoons gebruikt? Anyway, in het kader van de harmonisatie is het wellicht handig om ook in Nederland deze frequenties te gebruiken voor personal hotspots.