Automatische verbindingen niet toegestaan

contest

contestDa's nou ook wat. Ga je andermans plezier vergallen door aan een contest mee te doen, moet je nog zelf het werk doen ook: na aanwijzingen van de Raad van Bestuur van de Amerikaanse amateurvereniging ARRL zijn de regels voor alle door de ARRL ondersteunde contesten en DXCC operaties aangepast, waarbij automatische QSO's verboden worden.

 

 

Dit verbod geldt ook voor het Worked All States (inclusief Triple Play en 5-Band WAS), VHF/UHF Century Club, en de Fred Fish, W5FF, Memorial awards. Het verbod geldt met onmiddellijke ingang.

Een besluit dat tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur van de ARRL genomen werd wijst op "een groeiende bezorgdheid over de volledig geautomatiseerde verbindingen die gemaakt en geclaimd worden" voor contesten en DXCC credits. De regels eisen nu dat elke geclaimde verbinding een gelijktijdige directe handeling van de operator aan beide kanten omvat. Het opzetten van een verbinding mag zowel lokaal als op afstand gebeuren. Het is natuurlijk van de zotte dat je je computer aanzet en vervolgens gaat claimen dat je verbindingen hebt gemaakt, zonder maar de computer of de zender aan te raken. Wat is je hobby dan nog…

Zie: http://www.arrl.org/news/view/arrl-contest-and-dxcc-rules-now-prohibit-automated-contacts