Wijziging Roepletterbeleid

AT-logo

AT-logoOnlangs is er een kleine maar niet onbelangrijke aanpassing geweest in het roepletterbeleid van het AT. De meeste aanpassingen zoals het niet opnieuw uitgeven van oude roepletters en het beschikbaar komen van de PA0 call voor amateurs met een minderwaardigheidscomplex waren natuurlijk al bekend, maar nu is er ook een aanpassing aan het beleid voor bijzondere roepletters.

 

 

Bijzondere roepletters worden uitgegeven voor de duur van een evenement, en daar zat een maximum van 28 dagen aan. Dat was in veel gevallen onhandig: als je het zoveel-jarig bestaan van een stad, vereniging of andere herdenkingswaardige gelegenheid wil vieren, is 28 dagen een beetje kort. Met de nieuwe aanpassing worden bijzondere roepletters nu voor de duur van maximaal 1 jaar uitgegeven.

Tot 1 januari 2020 kan je tot 3 weken van te voren bijzondere roepletters aanvragen via het klantportaal. Vanaf 1 januari 2020 kan dit via het klantportaal tot 1 dag voor aanvang van het evenement of de radiowedstrijd. En dat is natuurlijk een hele verbetering.