Nieuwe licentievoorwaarden van kracht in Australië

acma

acmaDe Australian Communications and Media Authority (ACMA, het Australische AT) heeft wijzigingen aan de radio amateur machtigingsvoorwaarden gepubliceerd die per 21 september van kracht zijn geworden.

 

 

Volgens het Wireless Institute of Australia (WIA) zijn alle beperkingen op uitzendmodes opgeheven voor alle machtigingshouders, en ook de beperkingen op toegestane bandbreedtes is voor alle machtigingshouders voor alle banden opgeheven, met uitzondering van 2200 en 630 meter, die alleen door Advanced-type machtiginghouders gebruikt mogen worden.

Het WIA zegt dat de impact van deze twee wijzigingen is dat alle machtiginghouders nu elke mode mogen gebruiken, ook die nog niet uitgevonden zijn, binnen de gebruikte band. ACMA behoudt de drieledige licentiestructuur van Foundation, Standard en Advanced klassen. Er zijn geen wijzigingen aangebracht met betrekking tot banden en toegestane vermogenslimieten voor elke licentieklasse.

Alle beperkingen voor Foundation-licentiehouders zijn echter opgeheven en Foundation-operators mogen nu hun eigen zenders en transceivers bouwen en gebruiken, computerbesturing en automatische modi gebruiken en digitale modi verkennen.