Overheid wil spraaknetwerk C2000 in 2020 vernieuwen

C2000

C2000Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil in het eerste kwartaal van volgend jaar een volgende stap zetten in de vernieuwing van C2000. Dan wordt het spraaknetwerk gemigreerd naar nieuwe apparatuur. De operatie zou in november worden gedaan, maar dit uitstel hing al in de lucht.

 

Op 2 oktober heeft de stuurgroep Vernieuwing C2000, waarin de operationele diensten vertegenwoordigd zijn, een definitief advies over de migratiedatum van het nieuwe spraaknetwerk van C2000 geformuleerd. De komende maanden zetten alle partijen in op het realiseren van deze migratie. Minister Grapperhaus meldt dat die migratie naar verwachting niet in één keer compleet kan worden uitgevoerd. 

De vernieuwing van C2000 is in drie projecten verdeeld. Het alarmeringsnetwerk P2000 is in juni 2018 vernieuwd. Ook de radiobediening in de meldkamers wordt afzonderlijk vernieuwd. Verder onderzoekt de overheid de opties om het C2000 systeem binnen enkele jaren te vervangen. De AIVD heeft geadviseerd over de risico's van de keuze voor de Chinese leverancier Hytera.