Saoedi-Arabië en Seychellen lid van IARU

iaru

iaruDe IARU-ledenorganisaties hebben gestemd voor toelating van de Saudi Amateur Radio Society (SARS) en de Seychelles Amateur Radio Association (SARA) tot het lidmaatschap van de IARU.

 

 

SARS werd opgericht op 25 juni 2018 en is wettelijk geregistreerd/erkend om de amateurs van Saoedi-Arabië te vertegenwoordigen. Vanaf januari 2019 waren er 66 leden op een totaal van 479 gelicentieerde radioamateurs in het land. SARS onderhoudt een website op arsr.sa/en/ .

SARA is opgericht in december 2018 en op 31 december geregistreerd bij de regering van de Seychellen. SARA heeft zes leden, van wie er twee een licentie hebben. Er wordt aangenomen dat er vier gelicentieerde amateurs op de Seychellen zijn, een aantal dat SARA hoopt te verhogen.

Saoedi-Arabië en de Seychellen bevinden zich in ITU-regio 1, wat ook overeenkomt met IARU-regio 1 (onze regio). Hun IARU-lidmaatschap werd van kracht op 9 oktober 2019 na voltooiing van de stemprocedure zoals vastgelegd in de IARU-regels.