Schiphol begint zoektocht naar opvolger(s) van portofonie

Zullen ze wel niet gebruiken...

Zullen ze wel niet gebruiken...Schiphol wil een Europese aanbesteding lanceren voor kritisch mobiele breedband, meldt verbinding.tv. Als voorbereiding op een aanbesteding vraagt Schiphol in een consultatie om voorstellen. Die consultatie is om ideeën te verzamelen en nadrukkelijk niet bedoeld om leveranciers voor te selecteren.

 

 

Schiphol gebruikt sinds 2006 een dienst van KPN: DTRS (Digital Trunked Radio System). Deze op Tetra gebaseerde digitale portofonie is beschikbaar op de hele luchthaven, buiten en binnen, in de hallen voor reizigers en in de bagageafhandeling. DTRS heeft dagelijks 1.500 gebruikers.  

Schiphol denkt nu na over de opvolger, met als werknaam CMB, Critical Mobile Broadband. Daarbij wordt gekeken naar alle aspecten, zoals functionaliteit, apparatuur, veiligheid en totale kosten. Spraakverkeer blijft belangrijk, maar daarnaast komen er steeds meer bedrijfskritische applicaties die ook mobiel gebruikt moeten worden.