Tweede bug-fix release WSJT

De WSJT ontwikkelgroep, die net deze week de release van WSJT-X versie 2.1.1 had aangekondigd, heeft nu al een tweede bug-fix release gepubliceerd: versie 2.1.2.

WSJT-X is de gratis software suite die o.a. de FT4 en FT8 protocollen ondersteunt. Volgens de ontwikkelaars zorgde een fout in de code ervoor dat de WSJT-X zender besturingsfuncties voor bepaalde Icom radio’s niet meer werkte. De Release Notes geven de veranderingen in het programma weer vanaf WSJT-X 2.1.0. De WSJT-X 2.1 User Guide is eveneens bijgewerkt. Upgraden vanuit eerdere versies van WSJT-X zou zonder problemen moeten gaan, zonder de noodzaak om eerder versies te de-installeren of bestanden te verplaatsen.

Er zijn installatieprogramma’s verkrijgbaar voor Windows, Linux en Macintosh. WSJT-X mag je gebruiken onder de voorwaarden van de Version 3 van de GNU General Public License (GPL). De ontwikkeling van deze software is een samenwerkingsproject waaraan veel amateurs hebben bijgedragen. De WSJT ontwikkelgroep vraagt degenen die de code gebruiken om dat aan de ontwikkelaars te laten weten, maar ook om bugs of suggesties ter verbetering te melden.