RAZ Webshop

Oplettende lezers hebben het waarschijnlijk al gezien: in de rechterkolom is een sectie “winkelwagen” verschenen, met een linkje om naar de webshop te gaan.

Nou waren we niet van plan om op grote schaal commerciële activiteiten te gaan ontplooien, maar in de loop van de tijd hebben we heel wat projecten gedaan waarvoor kits samengesteld zijn, en in de meeste gevallen bestellen we de kits wat ruimer dan het aantal inschrijvingen. De ervaring leert namelijk dat altijd als de inschrijving voor een project geëindigt is, er een mailtje in de inbox ploft van iemand die alsnog mee wil doen.

Ook krijgen we jaaaaren nadat we een project gedaan hebben, nog vragen of dan tenminste het printje er nog is. Dus kopen we die ook wat ruimer in tegenwoordig. Maar dan moet je wel weten dat ze er zijn.

Gelukkig biedt de nieuwe website software een hele reeks aan zogenaamde plugins waarmee je een website kunt voorzien van nieuwe functionaliteiten, en één daarvan is een webshop. Maar zoals gezegd is een webshop voor ons geen core business. De meest gebruikte webshop plugin voor WordPress is WooCommerce. Dat heb ik even geprobeerd, maar die begon meteen met de hele website te verbouwen en dat was niet de bedoeling. De huidige plugin is wat eenvoudiger en voor ons doel goed genoeg. Wat ook niet ingeschakeld is, zijn alle koppelingen met b.v. Paypal, iDeal, UPS, DHL en wat dies meer zij om gemakkelijke betaling en automatisch ophalen van de bestellingen met het verstrekken van tracking nummers mogelijk te maken. Alweer: een webshop is niet ons doel, maar een middel om nog op de plank liggende kits en/of componenten aan onze lezers aan te bieden. De software is ook niet heel er slim (of ik ben het niet waardoor de software niet goed geconfigureerd is, dat kan ook): overal zijn verzendkosten ingevuld. Maar als je 3x hetzelfde item bestelt, rekent de software ook 3x verzendkosten. In zo’n geval: stuur even een mailtje naar info@pi4raz.nl en dan krijg je van ons wel een schappelijke prijs voor de verzendkosten. Voorlopig is dit een proef om te zien of het aanbieden van nog aanwezige kits en printen in een behoefte voorziet. Op het moment dat de voorraad op nul staat, verdwijnt het artikel ook uit de webshop, dat is dan wel weer handig. Meer bestellen dan er op voorraad is gaat ook niet: bestel je dus 100 kits, dan zal de site dat niet in de winkelwagen leggen, overigens zonder foutmelding. Hij doet het dan gewoon niet. Kortom: een extragratisspeciale service aan de zelfbouwers om nog die laatste kits en/of printen te bemachtigen.