Tunesië geeft individuele machtigingen uit

tunesischevlagDe eerste drie Authorizations to Operate zijn uitgereikt aan 3 Tunesische amateurs. Dit zijn de eerste drie machtigingen die sinds 1956 uitgegeven zijn. 3V8HB, 3V8MN en 3V1MB zullen spoedig vanuit hun huis in de lucht komen in plaats van beperkt te worden door het moeten werken vanuit een clubstation.

Het uitgeven van individuele machtigingen is een nieuw proces in Tunesië en omvat een aantal stappen, waaronder een controle op de te gebruiken apparatuur.

TunesianAmateursHet is groot nieuws voor de Tunesiërs dat er nu een proces nestaat zodat radio amateurs hun hobby vanuit huis kunnen beoefenen in volledige overeenstemming met de Tunesische wetten. De IARU vereniging ARAT bedankt daarvoor het National Agency of Frequencies, het Ministerie van Telecommunicatie en alle betrokken partijen die dit mogelijk gemaakt hebben.

Op de foto rechts Hannibal 3V8HB en Nizar 3V8MN