CEPT en Brexit

CEPTBetekent de Brexit nog wat voor ons amateurs als we in het Verenigd Koninkrijk willen werken? Niet echt, omdat er geen rechtstreeks verband is tussen de Europese Unie en de CEPT overeenkomst.

Houders van een F vergunning zullen ook na de brexit voor een verblijf van minder dan 3 maanden hun Nederlandse roepnaam voorafgegaan door M/ (Engeland), MD/ (eiland Man), MI/ (Noord-Ierland), MJ/ (Jersey), MM/ (Schotland), MU/ (Guernsey) of MW/ (Wales) kunnen gebruiken. Voor een langer verblijf kan op basis van het Nederlandse examencertificaat een Britse vergunning aangevraagd worden.

Aangezien het Verenigd Koninkrijk niet toegetreden is tot ECC aanbeveling 05(06) en ERC rapport 32, kunnen houders van een N vergunning helaas NIET van deze voordelen genieten.

Omdat de documenten voor wat je met je vergunning mag en met welke prefixen (ik zou altijd G gebruikt hebben in plaats van M..) nogal moeilijk te vinden zijn, hierbij de links naar de desbetreffende documenten:

https://www.erodocdb.dk/download/2ae38a89-e58a/TR6101.pdf
https://www.erodocdb.dk/download/0c9ce02d-96b4/Rec0506.pdf