Corona virus heeft ook gevolgen voor DXpedities

dxAlex Gromme, 5B4ALX, heeft zijn T30ET DXpeditie naar Tarawa (West Kiribati) van 18 maart – 2 april uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

Het ministerie van Volksgezondheid van Kiribati vertelde Gromme dat hij 14 dagen in quarantaine zou moeten blijven in Honiara, Salomonseilanden, voordat hij medische goedkeuring krijgt om door te gaan naar Kiribati. “T30ET is momenteel uitgesteld, niet afgesteld,” zei Gromme op zijn website. Hij mikt nu op oktober 2020, ervan uitgaande dat de COVID-19-situatie tegen die tijd is opgelost.

Vorige week zorgden reisbeperkingen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus voor personen die Amerikaans Samoa binnen wilden ervoor dat de organisatoren van de Swains Island W8S DXpeditie deze DXpeditie tot later in het jaar uitstelden. De teamleden konden niet voldoen aan een verplichte 14-daagse quarantaine in Hawaii. De DXpedition kondigde voorlopige data aan van 23 september – 6 oktober.