Motorola wint rechtszaak tegen Hytera

Motorola-logoDe Amerikaanse amateurvereniging ARRL meldt dat Motorola een rechtszaak tegen Hytera gewonnen heeft inzake de miljoenendiefstal van bedrijfssgeheimen.

Een jury van de Amerikaanse rechtbank van het noordelijke district van Illinois heeft aan Motorola Solutions een schadevergoeding van $764,6 miljoen toegekend voor de diefstal van bedrijfsgeheimen en een inbreuk op het auteursrecht tegen Hytera Communications in Shenzhen, China – het maximale dat Motorola Solutions had geëist.

Begin 2017 diende Motorola klachten in bij de federale rechtbank waarin werd beweerd dat Hytera’s digitale mobiele radio (DMR) -producten technieken en systemen gebruikten die inbreuk maakten op de patenten en bedrijfsgeheimen van Motorola Solutions. Hytera stond al bekend om zijn Land Mobile Radio Service-producten en betrad in 2016 de DMR-markt voor amateurradio. Tot de amateurproducten behoort b.v. de Hytera AR482Gi digitale mobiele radio.

Motorola beweerde dat bedrijfsspecifieke en gepatenteerde informatie illegaal werd overgenomen door drie voormalige ingenieurs van het bedrijf die voor Hytera gingen werken, als ‘onderdeel van een opzettelijk plan om haar technologie te stelen en te kopiëren’. Het bedrijf zei dat het zou streven naar een wereldwijde veroordeling om te voorkomen dat Hytera misbruik van handelsgeheimen en inbreuk op auteursrechten maakt, zei een woordvoerder van Motorola na het vonnis.

“De uitspraken van vandaag zijn een geweldige overwinning voor Motorola Solutions en een duidelijke afwijzing van de illegale en concurrentieverstorende tactieken die Hytera het afgelopen decennium heeft toegepast,” zei het bedrijf in een verklaring.

Motorola zei dat de technieken die het bedrijf ontwikkeld had in Hytera-producten begonnen op te duiken kort nadat Hytera in 2008 voormalige Motorola-technici begon aan te nemen, volgens de rechtszaak.

Nu maar afwachten wat dit voor Hytera betekent…