AMSAT-Brazilië QO-100 FT8 QRPp experiment

QO-100_Eshail-2AMSAT-BR organiseert een reverse beacon FT8 QRPp experiment/contest via de QO-100 geostationaire amateur radio transponder.

De eerste 10 gespotte stations met lage SNR ontvangen een Certificate of Accomplishment. De uiterste datum is 1 mei 2020. Om in aanmerking te komen voor het certificaat moet de SNR lager zijn dan -18 dB (gemeten door de FT8 decoder).

De ontvanger zal actief zijn op zaterdagen en zondagen van 12:00 UTC tot 24:00 UTC en zal afstemd zijn op 10.489540 GHz met 3,5 kHz bandbreedte. Alle stations die CQ roepen worden gelogd.

Het doel van het project is het experimenteren met laag vermogen via de QO-100 narrow band transponder. Stations die meedoen aan het experiment worden uitgenodigd om een korte beschrijving van hun station te geven, inclusief informatie over hun HF uitgangsvermogen, gebruikte hardware en software, antenne type en versterking, foto’s enz. en dat te mailen aan:
py2sdrgmail.com

 

Geef een reactie