Corona legt alles lam

Lege schappenEerste IARU Regio 3 YOTA kamp afgelast. VHF-UHF Microwave conferentie uitgesteld, een andere gecanceld. Hamvention 2020 gecanceld. Jeugdevenementen gecanceld. Rosmalen gecanceld. Supermarkten leeg. Duinenmars afgelast. Corona legt alles lam momenteel.

Nu het dagelijks leven geheel tot stilstand lijkt te komen, wordt de druk op de infrastructuur steeds groter. Veel mensen werken thuis en video-conferencen er op los. Op mijn QRL zien we dat vanwege de enorme toename van het dataverkeer van/naar ons datacentrum. Voor veel mensen is de situatie nog steeds reden om de supermarkt te plunderen, en de geruststellende woorden van onze minister president dragen daar niet aan bij. Stel, je zit in een vliegtuig. De piloot komt over de intercom en zegt: “Dames en heren, er is niets aan de hand. De linkermotor staat NIET in brand”. Zou het rustig blijven aan boord? Neuh. Is dus nu ook niet zo, en de zorgen onder de bevolking nemen alleen maar toe. Voorlopig staan onze afdelingsbijeenkomsten ook op een laag pitje. Hoe het zich gaat ontwikkelen moeten we maar even afwachten. Misschien kunnen we als amateurs een bijdrage leveren aan het isolement waarin veel ouderen terecht lijken te komen. Deel eens wat verstofte PMR’s uit waar je toch niets meer mee doet, en zet een sociaal netje op. Gewoon een koffiepraatje. Kunnen we toch nog wat bijdragen met onze hobby.

De activiteiten op deze website gaan ook wat afnemen. Ten eerste is er weinig nieuws (althans, op het gebied van onze hobby, voor de rest: lees de kranten) en ten tweede is het op het QRL behoorlijk druk omdat wij tot vitale infrastructuur gebombardeerd zijn (wij leveren diensten aan de zorg en meldkamers). Dus neem me niet kwalijk als er af en toe een dag geen update is. Ook op het QRL is het crisis.

 

Eén gedachte over “Corona legt alles lam”

Geef een reactie