International Lighthouse Lightship Weekend 2020

lighthouseweekendHet International Lighthouse Lightship Weekend (ILLW) vindt gewoonlijk plaats in het derde weekend van augustus. Maar nu dus niet.

 

Want dit jaar wordt de 75e verjaardag van het einde van de tweede wereldoorlog in de Pacific regio herdacht op deze dagen. (De oorlog in die regio werd pas in augustus 1945 beëindigd)

En daarom wordt het ILLW 2020 verschoven naar 22/23 augustus. Tijdens dat weekend komen er meer dan 500 vuurtorens, -bakens en lichtschepen in de lucht voor het maken van verbindingen. Het goede nieuws is dat het geen contest is en het er niet om gaat zoveel mogelijk 59-whatsmynumber te verzamelen. Veel stations hebben schitterende QSL-kaarten en ook veel te vertellen over de locatie waar ze zitten. Altijd een leuk weekend om verbindingen te maken.

https://illw.net/

 

Geef een reactie