Most Wanted DXCC weer bijgewerkt

dxOp 3 juli is de nieuwe lijst met DXCC landen weer bijgewerkt op Clublog. Die lijst geeft aan hoe gewild een bepaalde prefix is op de banden.

Er zijn 340 entiteiten (hoeven niet altijd landen te zijn; Wales, Schotland en Engeland hebben aparte klasseringen, terwijl het toch allemaal Verenigd Koninkrijk is). Nederland staat op plaats 327 van de 340. Denk daar een keer aan voor je jezelf op het cluster zet. Waar echt NIEMAND op zit te wachten, zijn Duitsers, Italianen en Amerikanen, die de laatste 3 plaatsen bezetten. Onze favoriete bestemming Liechtenstein staat op een respectabele plaats 229, nog vóór landen als Kaap Verdië, Taiwan en Panama, om er maar een paar te noemen. Met stip op 1: Noord Korea. Maar ja, een expeditie daarheen is waarschijnlijk een enkele reis, en of je dan aan zenden toekomt is de vraag.

Hele lijst vind je HIER.