Aantal amateurs weer over de 13.000

contest

Gezien, de status van het aantal amateurs aan de rechterkant van de website? Na de laatste examens zijn er een hoop nieuwe calls bijgekomen en zijn we voor het eerst sinds lange tijd weer over de 13.000 machtigingen heen gegaan.

Toevallig zat ik van de week nog wat oude artikelen terug te lezen op de site, waaronder een artikel over de laatste der Mohikanen. Dat ging over de status van de radio amateurs in die tijd (2008). Bijna aan het eind van het artikel mijmert Cor Moerman PA0VYL over de teruggang van het aantal amateurs. Volgens hem waren er vijf jaar daarvoor nog 20.000 en op het moment van het schrijven van dat artikel waren er nog 13.000. Daar zijn we toen inderdaad doorheen gezakt, maar een jaar of twee terug begon er een kentering te komen. Langzaam liep het aantal amateurs weer op en nu zijn we dus door de 13.000 grens heen (de goede kant op welteverstaan: naar boven). Dus misschien valt het nog wel mee met dat doemdenken over het ten dode opgeschreven zijn van de hobby.