OE SOTA Day 2020

SotaOE SOTA Day is een populaire jaarlijkse Summits on the Air-evenement, georganiseerd door de Oostenrijkse SOTA Association. Het omvat traditioneel veel bergtoppen die in OE worden geactiveerd, zowel van Oostenrijkse als bezoekende amateurs, plus een sociale bijeenkomst ergens in de Oostenrijkse bergen.

In 2020 heeft Covid-19 de mogelijkheid van internationaal reizen voor velen aanzienlijk verminderd, en een sociale persoonlijke bijeenkomst is veel moeilijker.

OE SOTA Day zal nog steeds plaatsvinden op zaterdag 19 september 2020, maar zonder de sociale bijeenkomst. In plaats daarvan wordt het evenement verbreed naar het hele Europese continent en wordt het een festival van SOTA-activeringen om het einde van de zomer in Europa te markeren.

SOTA-verenigingen over het hele continent worden aangemoedigd om mee te doen en zoveel mogelijk activators op toppen te krijgen. Als zodanig zouden er gedurende de dag veel kansen moeten zijn voor S2S (summit-to-summit) QSO’s.

Verder wordt gehoopt dat er aan het begin van de dag SOTA-activiteit zal zijn in het Verre Oosten en vanuit de Stille Oceaan, en activaties vanuit de Amerika’s tot in de middag en avond. Het zou een fantastisch festival van SOTA stations moeten zijn, en hopelijk de eerste en occasionele activators aanmoedigen om actief te zijn, evenals de reguliere deelnemers.

Uiteraard zou de dag ook voor jagers een zeer goede gelegenheid moeten zijn om een ​​groot aantal punten en unieke toppen te verzamelen!

Voor meer informatie over het SOTA – Summits on the Air programma, zie http://www.sota.org.uk

 

Geef een reactie