Al meer dan 12.000 inschrijvingen voor de Virtuele Ham Expo

HAM expoAl meer dan 12.000 belangstellenden hebben zich ingeschreven voor het bijwonen van de eerste QSO Today Virtual Ham Expo, die van 8 – 9 augustus plaatsvindt, zo meldt QSO Today gastheer Eric Guth, 4Z1UG, deze week.

“Aangezien de Expo een geheel nieuwe ervaring is voor de amateurradiogemeenschap, is het geweldig dat zoveel mensen enthousiast zijn en zich al hebben geregistreerd”, zei hij. “En met bijna 3 weken voor het evenement blijft het aantal aanmeldingen toenemen.” Deelname is gratis en vroege inschrijvers komen in aanmerking voor prijzen als ze zich vóór 24 juli aanmelden.

Anders dan een typische webvergadering is de Expo gebouwd op een live virtueel platform dat vaak wordt gebruikt door Fortune 500-bedrijven en grote universiteiten. Het platform simuleert een conventie-ervaring met een tentoonstellingszaal en stands die worden bemand door live-aanwezigen, een auditorium en zelfs een lobby. Aanwezigheid vereist alleen een internetverbinding en een computer, tablet of smartphone.

De Expo biedt vier afzonderlijke sprekerssessies die zich op verschillende onderwerpen richten. Sprekers zullen ook in staat zijn om gerelateerd materiaal, zoals dia’s en white papers, te leveren die bezoekers kunnen downloaden. Elke sessie heeft een Q&A (vragen en antwoorden) waar bezoekers via chat in realtime vragen kunnen stellen.

Meer dan 30 stands zullen voor bezoekers toegankelijk zijn en exposanten zullen verschillende opties hebben om met bezoekers in contact te komen. Exposantencabines kunnen downloadbare inhoud bieden, zoals video’s, specificatiebladen en handleidingen, en bezoekers kunnen inhoud opslaan in een virtuele koffer om later te lezen. Bezoekers zullen ook één-op-één kunnen communiceren met standbemanning via een Skype-achtig systeem.

‘De ervaring van een virtuele expo is niet bedoeld om persoonlijke conventies te vervangen’, zei Guth. “Ik ben er echter sterk van overtuigd dat virtuele evenementen in onze gemeenschap een blijvertje zijn. Gezien COVID-19 en de waarschijnlijk blijvende impact op reizen, vooral gezien onze demografie, stelt deze virtuele expo de amateurgemeenschap in staat om samen te blijven komen om te leren en betrokken te raken. ”

Guth zei dat jongere amateurs die zijn opgegroeid met internet zich op hun gemak zullen voelen bij het Expo-platform, “waardoor ze gemakkelijker kunnen deelnemen en hun plaats kunnen vinden in deze opmerkelijke hobby.”

Toegang tot alle sprekerspresentaties en inhoud van de stand van de exposanten blijft tot 30 dagen na het evenement op de Expo-site mogelijk.

 

Geef een reactie