60m toegang Nieuw-Zeeland verlengd

NZARTOp 24 juli zou de tijdelijke toegang van de Nieuw-Zeelandse amateurs tot de 60m band verlopen. Op het  laatste moment bereikte het Nieuw-Zeelandse AT en defensie een overeenkomst tot verlenging van de tijdelijke toegang tot 24 oktober 2020, om zo tijd te creëren voor een definitieve oplossing.

Het doel van de tijdelijke licentie is voor zowel RSM (het AT daar), NZART (de radioclub daar) en de primaire gebruikers het onderzoeken van de mogelijkheden voor radio amateurs om de frequenties op secundaire basis te gebruiken zonder storing te veroorzaken bij de primaire gebruikers.

Aangezien de standaard machtiging van de NZART leden wel de amateurbanden betreft maar niet 60m omvat, moeten degenen die op deze band willen werken een aparte sub-licentie tekenen waarin de voorwaarden staan om de band te mogen gebruiken, en dit formulier vervolgens terugsturen naar de NZART. Die sturen het dan weer door naar RSM om daar vast te laten leggen.

Zodra de ontvangst van het formulier bevestigd is, mag worden begonnen met uitzenden op de 60m band. De centra van activiteit liggen op 5353 kHz CW en 5362 – 5364 kHz USB met een maximum uitgangsvermogen van 10 dBW e.i.r.p.