Lichtmis in brand

lichtfikBij wegrestaurant De Lichtmis langs de A28 tussen Meppel en Zwolle was vanmiddag een grote brand. De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien. Het wegrestaurant staat pal naast de A28. De afrit van de A28 richting Nieuwleusen is afgesloten.

Het is nog niet duidelijk of er mensen binnen waren toen de brand uitbrak, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland. Voor zover bekend is, zijn er geen gewonden.

Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland vertelt bij RTV Oost: “Het is een gebouw in een L-vorm. De brand woedt met name boven op de zolders. We weten niet wat er precies opgeslagen is. We hebben wel informatie natuurlijk, maar omdat er zich ook gasexplosies kunnen voordoen doordat stoffen zich ophopen onder het dak, moeten we voorzichtig zijn.”

Hoe groot de schade van de brand is, valt nog niet te zeggen. Jan Wittenberg: “Als je ziet hoeveel water er in het pand loopt, zal het best problematisch worden om het weer in gebruik te nemen. Dat is gewoon triest.”

Ook is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de brand. Om kwart over drie gaf de brandweer het sein ‘brand meester’, wat wil zeggen dat de brand onder controle is. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

Wat dat betekent voor de radiomarkt volgend jaar is nog niet duidelijk. Dit jaar ging al niet door, maar het zal afhangen van de schade aan het pand op welke termijn het restaurant weer open kan gaan.