AO-7 nadert volle belichting

Jawel, de oude AO7AO-7 nadert een terugkeer naar volledige belichting, ergens rond 25 september. Deze periode zal duren tot ongeveer 26 december.

Gedurende deze tijd zal AO-7 waarschijnlijk elke 24 uur schakelen tussen Mode A en B (2 m/10 m en 70cm/2 m). Zorg dat je antennes voor 10 m klaar zijn om om de dag van mode A te kunnen genieten.

Nog een opmerking: bij deze een herinnering en een verzoek om ervoor te zorgen dat het vermogen beperkt wordt gehouden.

Onlangs zijn er verschillende verschillende stations waargenomen, meestal in het midden van de doorlaatband, die in CW een reeks punten verstuurden in een poging zichzelf te vinden in de downlink. Dit stuitert vaak de hele doorlaatband op en neer, en zorgt er soms voor dat de transponder wordt gereset (“flip”) naar modeA.

Probeer jezelf te vinden met een zeer laag vermogen, of op SSB, of nog beter, met volledige Doppler-controle, en de andere gebruikers zullen je dankbaar zijn. Moet je persé een hoog vermogen gebruiken om jezelf te vinden, dan moet waarschijnlijk je ontvangstantenne en -systeem verbeterd worden. SSB-gebruikers moeten eveneens goed op hun uplink-vermogen letten.