Oude TV helpt internet om zeep

Oude TVHet mysterie waarom een ​​heel dorp elke ochtend om 7 uur ‘s-ochtends zijn breedband verloor, werd opgelost toen ingenieurs ontdekten dat een oude televisie de schuld was.

Een niet bij naam genoemde huisbewoner in Aberhosan, Powys, wist niet dat de oude set een signaal uitzond dat het breedband internet van het hele dorp zou verstoren.

Na 18 maanden begonnen ingenieurs een onderzoek nadat een kabelvervangingsprogramma het probleem niet had opgelost.

De beschaamde huisbewoner beloofde de televisie niet meer te gebruiken, en het dorp heeft nu een stabiel breedbandsignaal.

Openreach-ingenieurs waren verbijsterd door het hardnekkige probleem en pas toen ze een spectrum analyzer gebruikten, ontdekten ze de fout.

De huisbewoner zette zijn tv elke ochtend om 7 uur ‘s-ochtends aan – en elektrische interferentie van zijn tweedehands televisie beïnvloedde het breedbandsignaal.

De eigenaar, die niet geïdentificeerd wil worden, was “verbijsterd” toen hij ontdekte dat zijn oude tv het probleem veroorzaakte, aldus Openreach.

“Ze spraken onmiddellijk af om de TV uit te schakelen en niet meer te gebruiken”, zei ingenieur Michael Jones.

Ingenieurs liepen door het dorp met een monitor, een spectrumanalyzer genaamd, om te proberen ‘elektrische storing’ te vinden om het probleem te helpen lokaliseren.

“Om 7 uur ‘s-ochtends, je kon er de klok op gelijkzetten, gebeurde het”, zei Jones.

“Ons apparaat heeft een grote uitbarsting van elektrische storing in het dorp opgevangen. Het bleek dat de bewoner elke ochtend om 7 uur ‘s-ochtends zijn oude tv aanzette, wat op zijn beurt de breedband voor het hele dorp verstoorde.”

Er werd vastgesteld dat de tv een enkele impulsstoring van hoog niveau (SHINE) uitzendt, die elektrische interferentie veroorzaakt in andere apparaten.

Jones zei dat het probleem niet is teruggekeerd sinds de fout werd vastgesteld.