Nog twee astronauten met een amateurlicentie

ISSHoewel door de sluiting van Johnson Space Center (JSC) de opleidingen en licenties voor amateurradio de afgelopen zeven maanden uitgesteld werden, kon NASA ISS Ham-projectcoördinator Kenneth Ransom, N5VHO, toch samenwerken met alle nieuwe afgestudeerde astronauten, en enkele opfriscursussen doen met reeds zendgemachtigde astronauten.

Gelicentieerde astronauten in het International Space Station (ISS) mogen de amateurradioapparatuur op het station zonder beperkingen bedienen.

Astronauten nemen vaak deel aan Amateur Radio tijdens hun verblijf in het International Space Station (ARISS), bijvoorbeeld door contacten met scholen en groepen op aarde.

NASA-astronaut Kayla Barron, die haar introductiecursus in juni voltooide en eind september een basistraining voor amateurradio-operaties ontving, heeft onlangs de roepnaam KI5LAL getest en ontvangen.

Astronaut Matthias Maurer van het European Space Agency slaagde op 30 juli voor zijn amateurradio-examen en kreeg in juli zijn basistraining voor amateuroperaties. Hij is nu KI5KFH.

Astronauten Shane Kimbrough, KE5HOD, en Shannon Walker, KD5DXB, hebben eerder dit jaar de opfriscursus afgerond. Twee andere nieuwe astronauten staan ​​in de rij om het Technician-licentie-examen af ​​te leggen.