ARRL LotW harmoniseert FST4 aanduiding

Stukje spectrumHet Logbook of The World (LoTW) -comité heeft samengewerkt met WSJT-X-ontwikkelaar Joe Taylor, K1JT, om de aanduiding van FST4 binnen WSJT-X, de ADIF-standaard en LoTW te harmoniseren.

Momenteel wordt FST4 alleen ondersteund in een recent uitgebrachte bètaversie van WSJT-X. De actie van de commissie was om het soort verwarring te vermijden dat opdook onder LoTW-gebruikers die contacten in FT4 logden toen dat protocol voor het eerst werd opgenomen in WSJT-X. In het geval van FST4 heeft de commissie proactief gehandeld om gebruikers te helpen moeilijkheden te vermijden en het maximale aantal contactmatches te verkrijgen in LotW. De ADIF-standaard is bijgewerkt zodat FST4 ondersteund wordt als een submode van MFSK, en het configuratiebestand CONFIG.xml voor LoTW is bijgewerkt naar versie 11.13 om FST4 te ondersteunen. Gebruikers krijgen de update aangeboden wanneer ze TQSL gebruiken.

Nogmaals, FST4 is alleen beschikbaar in WSJT-X. Een ADIF-bestand dat door WSJT-X wordt verzonden, moet FST4 correct identificeren, zodat contactpersonen soepel kunnen uploaden naar LoTW, op voorwaarde dat het CONFIG-bestand is bijgewerkt. – Met dank aan Greg Widin, K0GW