Peru verkoopt amateurfrequenties

5GBNamericas meldt dat het Peruaanse ministerie van Transport en Communicatie (MTC) plannen heeft om amateurradiofrequenties in de 3,3-3,8 GHz-band te verkopen ten faveure van 5G.

 

BNamericas merkt op dat het spectrum wordt gebruikt door radioamateurs en radiolocatie en zegt:

In een vorige week gepubliceerde uitspraak heeft MTC echter het nationale frequentietoewijzingsplan gewijzigd om telecom maatschappijen in staat te stellen ook nog andere diensten aan te bieden dan die oorspronkelijk waren toegewezen voor dit spectrum.

Peru verwacht in de eerste helft van volgend jaar een spectrumtender voor 5G-technologie te lanceren, waarbij frequenties worden toegekend in het bereik van 3,3 GHz-3,8 GHz (3,5 GHz-band) en het bereik 24,2 GHz-25,5 GHz (26 GHz-band). Het is niet het eerste land waar de 3GHz band ter discussie staat; het meest waarschijnlijke scenario is momenteel dat de amateurs deze band in de toekomst gaan verliezen.

Lees het hele BNamericas verhaal op
https://www.bnamericas.com/en/news/peru-clears-use-of-35ghz-band-for-5g