Etherify: Morse seinen met een “lekke” Raspberry Pi

Pi. Als het ware.Op zijn blog doet SQ5BPF verslag van een TEMPEST-experiment waarbij hij er in slaagde om gegevens te verzenden via de HF die uit de Ethernet-verbinding van een Raspberry Pi lekte.

Het idee ontstond toen hij ontdekte dat zijn Raspberry Pi 4 een sterk HF-signaal op 125 MHz lekte via de Ethernet-kabel.

Hij ontdekte dat het gemakkelijk was om een ​​toon aan en uit te zetten door simpelweg de Ethernet-verbindingssnelheid te wijzigen met het “ethtool” -programma. Toen dit eenmaal bekend was, was het eenvoudig een bash-script te maken om wat morsecode te genereren.

Verbazingwekkend genoeg is de Ethernet HF-lekkage behoorlijk sterk. Met de Raspberry Pi op 10 meter afstand en een met staal versterkte betonnen muur ertussen, kon SQ5BPF de gegenereerde morsecode ontvangen via een RTL-SDR die was aangesloten op een pc. Verdere experimenten toonden aan dat hij met een Yagi-antenne het signaal op 100 meter afstand kon ontvangen.

In zijn verhaal worden enkele verdere experimenten met data-bursting uitgelegd en worden links gegeven naar de scripts die hij heeft gemaakt, zodat je dit thuis kunt proberen.

https://www.rtl-sdr.com/etherify-transmitting-morse-code-via-raspberry-pi-ethernet-rf-leakage/