Belgische Corona calls

Belgische vlagBelgische amateurs brengen een aantal special event calls in de lucht om iedereen te herinneren aan de Corona beperkingen en hun dank te uiten richting het medisch personeel.


Dat doen ze met de volgende calls: OS2HOPE, OT5ALIVE, OT4CARE, OR20STAYHOME, OT6SAFE, OP19MSF, OQ5BECLEVER, OR6LIFE, OO4UZLEUVEN and OT2CARE.

Vanwege de recent afgekondigde strengere Corona beperkingen zijn veel amateurs gedwongen om de komende weken weer thuis door te brengen. Velen worden verplicht om te telewerken. Telewerken is zeker de standaard aan het worden voor vele werknemers. Corona heeft dat voor bijna alle bedrijven versneld.

Op verzoek van de Koninklijke Union van Belgische Radio Amateurs (UBA), heeft het Begische AT, BIPT, besloten om nogmaals toestemming te verlenen voor het gebruik van speciale roepnamen. De uitzonderingen gelden voor speciale roepnamen met een bemoedigende betekenis.

Deze toepasselijke speciale roepnamen mogen gebruikt worden vanaf het thuisadres van radio amateurs. De voorwaarden zijn dezelfde als tijdens de eerste lockdown in de herfst.

Radio amateurs mogen dezelfde speciale roepnaam aanvragen als die ze tijdens de eerste lockdown gebruikten.

De roepnamen zullen in de lucht zijn tot 31 januari 2021.

Voor QSL informatie zie QRZ.com

 

Geef een reactie