AM zenderlocaties verkocht aan de logistiek

oude radio'sSinds het jaar 2000 hebben bijna 400 AM-radiostations hun activiteiten in de VS gestaakt. Het blad Transport Topics zegt dat de zenderlocaties nu waardevol onroerend goed zijn voor de logistieke sector.

Het blad zegt:

Het bekende onroerend goed adagium ‘locatie, locatie, locatie’ is tegenwoordig van toepassing op enorme lappen grond aan de rand van grote steden – sites die decennialang AM-zendmasten hebben gehuisvest, maar die tegenwoordig een hoop geld opbrengen, aangezien e-commerce de stijgende vraag naar nieuwe magazijnen en logistieke centra aanwakkert.

Zie bijvoorbeeld de verkoop van een perceel van vijf hectare in Queens, New York voor $ 51 miljoen, waar een AM-radiostation uiteindelijk zijn bestaande torens en zenderlocatie zal verlaten en verplaatsen.

De eigenaar van het New Yorkse radiostation WFME, Family Radio uit Nashville, Tennessee, verkocht zijn AM-zenderlocatie aan Prologis, een ontwikkelaar in San Francisco die gespecialiseerd is in het bouwen van magazijnen voor bedrijven die de capaciteit voor de laatste mijl willen uitbreiden.

Zijn het niet de frequenties waar de commercie op uit is, dan zijn het wel de zenderlocaties…