Importheffing voor Engelse radio amateurs

255px-Flag_of_Europe.svgNare bijwerking van de Brexit: na het verlaten van de Europese Unie lopen Engelse amateurs tegen een aantal veranderingen aan bij het importeren van apparatuur.

 

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar zo als het er nu naar uitziet, zal BTW betaald moeten worden als er apparatuur geïmporteerd wordt, of – afhankelijk van de leverancier – voordat er geleverd wordt. Komt het apparaat via de post, dan moeten alle heffingen betaald worden voordat het pakje afgeleverd gaat worden.

Medewerkers van het postbedrijf zullen geen geld aannemen aan de deur. Of accijnzen ook worden geïnd, is niet erg duidelijk, maar sommige bronnen zeggen dat over alles wat van buiten de Europese Unie afkomstig is, zowel accijnzen als BTW betaald zal moeten worden. Er kunnen ook administratiekosten in rekening worden gebracht. Het omgekeerde is overigens ook het geval: denk eraan dat als je iets in Engeland bestelt, ook hier geldt dat je boven de €22 BTW moet betalen, en boven de €150 invoerrechten. Zie ook de website van de overheid over dit onderwerp.