Franse ministerie van defensie zoekt radio jammers

drone1-846x537Het Franse ministerie van Defensie heeft een aanbesteding uitgeschreven voor radiostoorzenders die op een drone kunnen worden gemonteerd.

 

Het Defence Innovation Agency van de overheid heeft een verzoek om voorstellen gedaan op zoek naar een klein oorlogsapparaat met laag vermogen dat radiocommunicatiezenders kan vinden terwijl deze is gemonteerd op een drone en mogelijk signalen kan uitschakelen door middel van jamming. De voorstellen moesten uiterlijk 18 januari ingediend worden en demonstraties van prototypes zullen in de loop van de komende zeven maanden volgen.

De apparaten zullen naar verwachting in staat zijn om een willekeurig aantal zenders te detecteren die tussen 30 MHz en 6 GHz werken en in staat zijn om hun bevindingen in realtime naar een ontvangend station op de grond te verzenden. Bieden wordt beperkt tot bedrijven binnen de Europese Unie.