Friedrichshafen gaat door met voorbereidingen

Ham RadioDe organisatoren van het populaire hamradio-evenement in Friedrichshafen zijn nog steeds van plan om het evenement op 25 tot 27 juni te laten plaatsvinden

 

In een persbericht zeggen de organisatoren:

Nadat de Internationale Amateur Radio Tentoonstelling vorig jaar niet mogelijk was vanwege de coronavirus pandemie, zijn de organisatoren van de beurs aan het Bodenmeer optimistisch dat ze van 25 tot 27 juni 2021 in een ontmoetingsplaats voor de industrie kunnen voorzien. Met de Duitse amateurradioclub eV (DARC) als perfecte sponsor wordt nu de koers gezet voor de 45e editie van de Ham Radio. “We houden de situatie natuurlijk nauwlettend in de gaten. Op dit moment gaan we ervan uit dat we Ham Radio kunnen houden in overeenstemming met een uitgebreid, beproefd veiligheids- en hygiëneconcept en kijken er naar uit om iedereen weer te zien op Europa’s belangrijkste vakbeurs voor amateurradio. ” legt de CEO van Messe Friedrichshafen Klaus Wellmann uit.

Voor de komende Ham Radio zal er om verschillende redenen een nieuwe halindeling zijn: Zeppelin Cat Hall A1 dient momenteel als een tijdelijke training- en speellocatie voor de volleyballers van VfB Friedrichshafen nadat de ZF Arena was gesloten vanwege structurele defecten. Het wijkvaccinatiecentrum is momenteel gehuisvest in hal A2. Om die reden zullen de commerciële exposanten en verenigingen de hallen A3 en A4 bezetten en kunnen de radioamateurs bijzondere ontdekkingen doen op de rommelmarkt in de hallen B1 en B2. Op deze manier is er voldoende ruimte beschikbaar voor zowel exposanten als bezoekers. In plaats van presentaties te geven op het podium in Foyer West, worden presentaties gegeven in de vergaderzalen en uitgezonden via videostreams.

“Ook dit jaar presenteert de Ham Radio een breed scala aan meetinstrumenten, antennes en elektrotechnische apparatuur. Het evenement zal echter een beetje verschillen van wat er in voorgaande jaren te zien was. Zo wordt het aantal live-presentaties teruggebracht en komt er geen jeugdkamp en geen HAM-Rallye. Tickets kunnen alleen online worden gekocht ”, zegt projectmanager Petra Rathgeber. DARC trekt momenteel alles uit de kast om zich voor te bereiden op de 71ste bijeenkomst aan het Bodenmeer. De Ham Radio is ’s werelds eerste amateurradiotentoonstelling sinds het begin van de pandemie.

Parkeerplaatsen voor campers / caravans en openingstijden

Voor bezoekers biedt de beurs ook de mogelijkheid om te overnachten op een parkeerplaats voor campers en caravans vlakbij de beurs. De Ham Radio vindt plaats in Friedrichshafen van vrijdag 25 juni tot en met zondag 27 juni 2021 en is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, op zondag van 9.00 tot 15.00 uur.