International Marconi Day

Die ouwe weerOp de zaterdag die het dichtst bij de geboortedag van Marconi ligt (25 april), vindt traditiegetrouw International Marconi Day (IMD) plaats. Dit jaar is dat op zaterdag 24 april.

De South Eastern Amateur Radio Group EI2WRC zal op zaterdag 24 april QRV zijn als EI2IMD als officieel Marconi-station voor de Internationale Marconi-dag 2021.

Het station zal uitsluitend actief zijn vanuit Tramore, Co Waterford. Tramore heeft een directe band met Marconi aangezien hij daar vaak logeerde bij zijn tante, ene mevrouw Cookman die in The Cove, Tramore, woonde.

Vanwege de huidige reissituatie hebben de organisatoren, de Cornish Radio Amateur Club, de EI2WRC-leden toegestaan de call vanuit hun eigen huis te gebruiken. Een speciale QSL-kaart wordt beschikbaar gesteld zodra deze is gedrukt.

Meer details zullen de komende weken bekend worden gemaakt in IRTS-nieuwsartikelen en op de SEARG Facebook-pagina en de EI2IMD QRZ-pagina. Voor meer informatie over Internationale Marconidag op 24 april, log in op www.gx4crc.com;

Het enige andere EI-station dat op de IMD-site wordt vermeld, is EI0MAR van de Martello Tower in Howth in Dublin

De hele lijst met deelnemende stations vind je HIER.

 

Geef een reactie