Zeldzame eilanden geactiveerd door Russische Robinson Club

RRCDe Russian Robinson Club (RRC) heeft zijn plannen weer uit de ijskast gehaald om in juli het zeldzame Kiska Island (IOTA NA-070) en Adak Island (IOTA NA-039) in de Aleutian Islands-keten in Alaska te activeren voor liefhebbers van Islands on the Air (IOTA). Plannen om deze eilanden in 2020 te activeren werden afgeblazen vanwege bezorgdheid over COVID-19.

Het onbewoonde Kiska-eiland (52,06 ° N, 177,57 ° E) ligt in een verraderlijk deel van de Beringzee in de Noordelijke Stille Oceaan, dat de RRC een van de meest intense stukken oceaan op aarde noemt en waar harde wind, vriestemperaturen en ijskoud water de norm zijn. Op het eiland staat ook de prominente kegelvormige Kiska-vulkaan. Kiska Island is een nationaal historisch monument en maakt deel uit van het nationale monument van de Aleoeten uit de Tweede Wereldoorlog en het Alaska Maritime National Wildlife Refuge (AMNWR). Toestemming voor bezoek is vereist van zowel Alaska’s Maritime National Wildlife Refuge als de Amerikaanse Fish and Wildlife Service.

Het KL7RRC-team is van plan minimaal twee stations in de lucht te hebben op 40 – 6 meter, SSB, CW en FT8. De operators zullen speciale aandacht besteden aan het moeilijke transpolaire pad naar Europa.

Het 56-voet aluminium zeilschip Seal zal de 1000 mijl lange reis langs de Aleutians naar Kiska maken met een tussenstop bij Dutch Harbor om Tim, NL8F, op te halen en de apparatuur die van tevoren naar deze locatie werd verstuurd. Het team zal verder naar het westen zeilen naar Adak Island, waar enkele teamleden Adak Island zullen activeren van 30 juni – 3 juli. De SV Seal zal daar de hele bemanning ophalen, die tegen 3 juli zal zijn ingevlogen. Daarna hopen ze naar Kiska te vliegen en als KL7RRC in de lucht te komen van 7 – 12 juli, voor de terugkeer naar Adak en de vluchten naar huis. Extra KL7RRC-activiteit zou plaats kunnen vinden vanaf Adak van 14 – 16 juli.

Donaties zijn welkom. QSLs voor KL7RRC (Kiska Island NA-070) en KL7RRC (Adak Island NA-039) gaan via N7RO. Alle donateurs ontvangen directe QSLs.

Er is nog plek voor een vijfde operator. Neem contact op met teamleider kl7rrcgmail.com">Yuri, N3QQ  als je interesse hebt.

Updates worden op de Russian Robinson Club website geplaatst.

 

Geef een antwoord