Ofcom mag producten van eBay verwijderen

ofcom logoDe BBC meldt dat het online verkoopplatform eBay aan het Engelse AT, Ofcom, de rechten geeft om productvermeldingen te verwijderen. In theorie zou dit Ofcom in staat kunnen stellen om producten te verwijderen die niet voldoen aan de EMC-vereisten

eBay zei dat deze beslissing bedoeld was om de verwijdering van “illegale of onveilige items” te versnellen zonder te wachten op goedkeuring van het bedrijf.

Alleen geselecteerde, vertrouwde autoriteiten hebben toegang tot de nieuwe tools. Maar degenen die deze toegang hebben, zullen “de mogelijkheid hebben om alle vermeldingen zelf van de marktplaats te verwijderen”, aldus het bedrijf.

Meer dan 50 autoriteiten over de hele wereld zijn al betrokken bij de vroege stadia van het project, voegde eBay eraan toe.

Lees het volledige BBC-verhaal op
https://www.bbc.co.uk/news/technology-57021383