Ofcom gooit amateur database online

ofcom logoWaar in Nederland het AT een tijd geleden krampachtig de Roepletterlijst Radiozendamateurs offline haalde “vanwege privacy redenen”, doet de Engelse tegenhanger van het AT, Ofcom, een stuk minder moeilijk en knalt de hele amateur database online.

Je vraagt je bijna af wie nou de GDPR niet goed interpreteert. Als antwoord op een Freedom of Information (FoI) request (wat wij hier een WOB verzoek zouden noemen) heeft Ofcom de hele database met 147.877 Amateur Radio roepnamen van mei 2021 uit Engeland en de Engelse kroongebieden online gezet.

De database kan handig zijn voor mensen die een specifieke roepnaam aan willen vragen omdat de database laat zien welke roepnamen niet beschikbaar zijn voor uitgifte.

De hele roepnamenlijst van mei 2021 is te downloaden van
https://whatdotheyknow.com/request/747973/response/1789358/attach/3/Amateur%20callsigns.xlsx