RIP roepletterlijst

Lijstje kaputHet was zo mooi, mijn plug-in op de website die wekelijks de callmutaties aangaf sinds het AT de vrij beschikbare roepletterlijst om zeep hielp vanwege het in de kramp schieten voor de AVG. Iets waar Engeland overigens helemaal geen moeite mee heeft.

Echter, een paar weken terug brak de pleuris uit omdat ik constateerde dat er ineens ruim 1000 amateurs minder op de lijst stonden. Iedereen en zijn moeder ging met die informatie aan de haal, schopte herrie bij het AT, er werden zelfs kamervragen gesteld en op zendamateur.com werden de nodige emmers stront over mij uitgestort door mede-amateurs die overal een mening over hadden zonder dat ik er ooit één gesproken heb. En nu is het AT het zat: ze hebben een rate-limiter op de website gezet. Dat wil zeggen dat als je vanaf een bepaald IP-adres meer dan een vooringesteld aantal verzoeken per minuut/seconde stuurt, je een blokkade aan je broek krijgt voor een bepaalde tijd. Afgelopen weekend kon de roepletterlijst dan ook niet meer voltooid worden. Ik hoopte nog dat de blokkade op basis van IP-adres was, dus startte ik mijn scriptje op een andere server. Maar na een tiental requests werd die ook geblokkeerd. Het is dus afgelopen met de publicatie van de roeplettergegevens. De widget is dan ook uit de rechterbalk verdwenen. Het was mooi zolang het duurde, maar boven het maaiveld uitsteken wordt in Nederland nou eenmaal beloond met het afhakken van je kop.

 

Geef een antwoord