Ofcom publiceert Britse F1 frequenties

ofcom logoDit is kwijlen voor elke scanner luisteraar (bestaan die nog?): Het Britse AT, Ofcom, heeft na een WOB verzoek de lijst met frequenties gepubliceerd die gebruikt gaan worden tijdens de Formule 1 British Grand Prix 2021 op Silverstone.

De naam van het bestand dat Ofcom vrijgegeven heeft. heeft het jaar 2020 in zich, maar men gaat er vanuit dat dezelfde frequenties gebruikt zullen worden tijdens de race van dit jaar die van 16-18 juli plaatsvindt. En ik kan me niet voorstellen dat dat erg zal afwijken van de frequenties die op 5 september in Zandvoort gebruikt gaan worden, want de teams zullen niet compleet andere apparatuur voor de communicatie in gaan bouwen. En anders geeft het een aardig inzicht in welke banden de F1 gebruikt voor hun data- en voice communicatie.

Het frequentie spreadsheet is te downloaden van
https://www.ofcom.org.uk/__data/assets/file/0010/220141/Frequency-list-Silverstone-2020.xlsx